EN

PEKİN TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (BIT) LİSANSÜSTÜ BURS BAŞVURULARI

Ülkemizin de üyesi olduğu, Merkezi Çin Halk Cumhuriyeti-Pekin’de bulunan Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Organizasyonu (APSCO), Çin Hükümeti Burs Programı (CSC) aracılığıyla 2024 yılı için yüksek lisans ve doktora bursu başvuruları için çağrıya çıkmıştır.


APSCO ve Pekin Teknoloji Enstitüsü arasında yapılan anlaşma kapsamında 2024 yılı için, aşağıdaki alanlarda Yüksek Lisans ve Doktora programları açılmıştır.
 

Program Degree Level Instructional Language Research Field School&Supervisors’ Information

Aeronautics & Astronautics Science and Technology Master & Ph. D. Chinese & English

1.Aircraft desing

2.Aerodynamics and control

3.Spacecraft systems and autonomous technologies

4.Aerospace propulsion technology

5.Aerospace manufacturing and automation

6.Space launch technology

School of Aerospace Engineering:

https://sae.bit.edu.cn/

Supervisors’ Contacts:

https://isc.bit.edu.cn/schools/ae/index.htm

Law (Space Law) Master & Ph. D. Chinese & English        Space Law

School of Law: https://law.bit.edu.cn/
Supervisors’ Contacts:
https://isc.bit.edu.cn/schools/law/index.htm

 

Her bir program kapsamında sağlanan burs, destekler, kriterler ve ayrıntılı bilgilendirme aşağıdaki program dokümanlarında yer almaktadır. Sağlanan burs ve desteklere ek olarak programa kabul edilen adayların gidiş-dönüş uçak bileti ücreti bir defaya mahsus olmak üzere APSCO tarafından karşılanacaktır. Burs, Çin Hükümeti tarafından verilecektir.
•    Program için ön başvurular TÜRKİYE UZAY AJANSI (TUA)’na yapılacaktır. 01.02.2024 tarihinde ön başvurular sona erecektir.
•    Yüksek Lisans başvurularında, bir lisans programından mezun ya da mezun olma durumunda olmak, doktora başvurularında ise bir yüksek lisans programından mezun ya da mezun olma durumunda olmak gerekmektedir. Bu konudaki mesuliyet başvuru sahibine aittir.
•    Her başvuru sahibi, Pekin Teknoloji Enstitüsü’nden yalnızca bir ana bilim dalına başvuru yapabilir.
•    TUA tarafından yapılacak mülakatlar sırasında, en son mezun olunan bölüm ve derece, İngilizce veya Çince yeterliliği, başvurulan bölüm ile ilgili bilgi ve motivasyon düzeyine kriterlerine göre değerlendirme yapılacaktır. Başvuru sahiplerinin bu şartları kabul ettiği varsayılmaktadır. Mülakata katılmayanların başvuruları geçersiz sayılacakır. 
•    Yapılacak değerlendirme sonucunda programlara önerilecek adayların belgeleri APSCO’ya TUA tarafından iletilecektir. 
•    Aday listesinde yer alan ve başvurusu TUA tarafından uygun görülenlerin üniversite tanıtım broşüründe yer alan tüm belgeleri başvuru yapılan üniversitenin/programın son başvuru tarihine kadar tamamlamaları ve TUA’ya ibraz etmeleri gerekecektir.
•    En son değerlendirme APSCO ve Pekin Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılacaktır. Bu değerlendirmelerin ardından burs almaya hak kazananlar belirlenecektir. 
•    Ön elemeyi geçen adaylardan istenecek belgeler arasında pasaport bulunmaktadır. Bu nedenle başvuru sürecinin takvim içerisinde sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için adaya ait pasaportun hazır bulunmasını tavsiye ederiz.

Başvuru Adresi :
TÜRKİYE UZAY AJANSI (TUA) Yönetim Hizmetleri Daire Başkanlığı
İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Çankaya/ANKARA
Bilgi İçin:
Oğuz Emre AKSOY
E-Posta: oguze.aksoy@tua.gov.tr
Tel: 03124128929 Dahili: 2108

Hamdi GÖZÜBÜYÜK
E-Posta: hamdi.gozubuyuk@tua.gov.tr
Tel: 03124128929 Dahili: 2106


APSCO HAKKINDA KISA AÇIKLAMA
Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO) uzay teknolojileri alanında yaşanan gelişmeleri takip etmek, bilgi paylaşımında bulunmak ve eğitim vermek için kurulmuş bir uluslararası organizasyondur. Merkezi Pekin'de bulunan APSCO, 2008 yılında hükümetlerarası bir organizasyon olarak kurulmuştur. APSCO, bölgedeki gelişmekte olan ülkelerin, uzayın barışçıl kullanımı noktasında işbirliğine dayalı bir mekanizma sunmaktadır.

Uzay bilimi, uzay teknolojisi ve uzay uygulamalarında kaynak paylaşımı ile APSCO, üyelerinin kapasite geliştirmesini kolaylaştırmak üzere çok taraflı işbirliğini desteklemektedir. Coğrafi olarak birbirine uzak olan üye ülkelerin işbirliğini kuvvetlendirmek için Veri Paylaşım Ağı, Uzay Segmenti Ağı ve Yer Sistemlerinin Ara Bağlantıları, Yere Dayalı Uzay Nesnesi Gözlemi, Afet İzleme Ağı, Uzay Uygulama Ağı, Eğitim ve Uygulama Merkezi gibi ağ ve merkezlerle eşgüdüm imkânı sunmaktadır.

Türkiye; Çin, Pakistan, Endonezya, Bangladeş, Peru, İran, Moğolistan ve Tayland ile birlikte APSCO’nun dokuz kurucu üyesinden biridir. 1 Haziran 2006’da katılım sözleşmesini imzalamıştır. APSCO, Nisan 2007’de Birleşmiş Milletler tarafından 102. Madde kapsamında Çok taraflı Uluslararası Kuruluş olarak kabul edilmiştir. Detaylı Bilgi:https://tua.gov.tr/tr/uluslararasi-uyelikler/asya-pasifik-uzay-isbirligi-orgutu