EN

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI GÖKBİLİM ETKİNLİĞİ ERZURUM’DA YAPILACAK

Erzurum’da gerçekleştirilen Kış Bilim Festivali’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2022 yılında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliğinin de Erzurum’da yapılacağı müjdesini verdi.

Geçtiğimiz hafta Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bilim Erzurum, düzenlenen Kış Bilim Festivali ile resmi olarak hizmete girdi. Yaklaşık 15 Bilim merkezinin ve 15 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Kış Bilim Festivali’nde, birçok bilimsel çalışma ve teknolojik ürün sergilendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kış Bilim Festivali için yayımladığı mesajında Erzurum’da gökyüzü gözlem Etkinliği düzenleneceğini açıkladı.

 “ERZURUM, TARİH BOYUNCA İLMİN MERKEZİ OLMUŞTUR”

Bakan Varank, “Şehrimizde bilim, Ar-Ge ve teknoloji kültürünün gelişimine büyük katkılar sunacak Erzurum Kış Festivali dolayısıyla sizleri yürekten tebrik ediyorum. Yoğun is programım nedeniyle aranızda bulunamasam da coşku ve heyecanınızı içtenlikle paylaşıyorum. Erzurum, tarih boyunca ilmin merkezlerinden biri olarak Anadolu'ya ilham verdi. Bugün de tarihimizden aldığımız bilinçle Erzurum'un bu konumunu daha da güçlendirmek üzere çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımlarla şehrimizin üniversitelerini geliştiriyor; bilim merkezi, DENEYAP atölyeleri, Doğu Anadolu gözlem evi ve birçok farklı altyapıyı sizlerin hizmetine sunuyoruz. Böylece, şehrimizi adeta bir teknoloji havzası haline getiriyor, siz değerli gençlerimizin bilim ve teknoloji ile yetişmesini destekliyoruz.” dedi.

ULUSLARARASI GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKİNLİĞİ ERZURUM’DA OLACAK

Bakan Varank, Erzurumlu gençleri, 30 Ağustos’ta Samsun’da başlayacak olan TEKNOFEST’e davet etti. Ayrıca, Antalya ve geçtiğimiz yıl Diyarbakır Zerzevan Kalesi’nde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı gökbilim etkinliği olan Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin bu yıl Erzurum’da gerçekleştirileceğini söyledi. 

Varank, müjdesini ise şu cümlelerle duyurdu:

“Geçen yıl büyük bir coşkuyla Diyarbakır Zerzevan'da gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ni bu yıl Erzurum’da da düzenleyeceğiz. Böyle organizasyonlar sayesinde astronomi ve uzay bilimlerine büyük katkı yapacak. Erzurumlu gençlerin gönlündeki teknoloji ateşini yakacağız.”

Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde kurulan stantlar ve teleskoplar ile her yaştan gökyüzü meraklısının gözlem yapabilmesine imkân sunuluyor. Etkinlik içerisinde ayrıca katılımcılar kurulan atölyelerde hünerlerini sergiliyor.
 

Benzer Haberler