EN

TUA İLE TÜBİTAK MAM ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Türkiye Uzay Ajansı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

9 Şubat 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan Türkiye Milli Uzay Programı çerçevesinde TUA ile TÜBİTAK MAM arasında bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. İmzalanan protokol kapsamında; kurumların sahip oldukları yetkinlikler ile birlikte koordinasyon içerisinde bulunarak uzay teknolojileri alanında ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmaların yapılması, ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi konularında iş birliği yapılması amaçlanmaktadır.

26 Mart 2021 tarihinde gerçekleşene imza törenine TUA Başkanı Serdar Hüseyin YILDIRIM, TÜBİTAK MAM Başkan V. Dr. Osman OKUR, TUA Başkan Yardımcısı Salih Metin KİBAR, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu ÖZSOY, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Müdür V. Prof. Dr. Metin USTA, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih DABAK ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nden Başuzman Araştırmacı Dr. Atilla YILMAZ katılım sağlamıştır.

Bu işbirliği protokolünün her iki kurumun uzay teknolojileri alanında sahip olduğu yetkinliklerini daha da güçlendireceği ve geliştireceği düşünülmektedir. 
 

Benzer Haberler