EN

CACABEY CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

Kırşehir’in en önemli tarihi eserlerinden birisi olan Cacabey Camii, restorasyonun tamamlanmasının ardından yoğun katılımla gerçekleşen tören ile yeniden ibadete açıldı.

Kapılarını yeniden Kırşehirlilere açan Cacabey Camii açılış programına Kırşehir Valisi H. Mete Buhara'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Kırşehir ili protokolü ile çok sayıda katılım sağlandı.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, “Ajansımız, Dünya’nın girmiş olduğu yeni uzay çağında çok önemli bir vazifeyi icra etmek amacıyla kurulmuş bir teşkilattır. Ecdadımızın yaptığı Cacabey gibi önemli eserler de bizlere çalışmalarımızda ışık tutmaktadır. Burada geçmişten günümüze kadar yapılan gökbilimi çalışmalarıyla Dünya bugünkü noktalara gelebilmiştir. Ajans olarak da bizler yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla ülkemizi Dünya’da önde gelen uzay devletlerinden birisi haline getirme gayretindeyiz. Geçmişten gelen miraslar ileriye bakmamızda bizlere yardımcı olmaktadır. Mirasımıza ne kadar çok sahip çıkarsak ileride de o kadar güçlü oluruz.” şeklinde konuştu.

Program, Cacabey Camii’nin açılışının gerçekleştirilmesi ve yapılan inceleme gezisiyle sona erdi.
 

Benzer Haberler